De Zilte Zee Logo
De Zilte Zee | Kampweg 24 | 3941 HH Doorn | Tel: 0343 - 41 41 24
VIS-DELICATESSEN EN CATERING

De zilte zee! Uw visspecialist

 

Heerlijk genieten van verse vis

natuurlijk bij uw visspecialist De Zilte Zee in Doorn

Visspecialist de Zilte Zee in Doorn heeft een ruim assortiment aan heerlijke visproducten. In onze viswinkel in het centrum van Doorn kunt u terecht voor een lekker gebakken visje of een heerlijk malse haring. Daarnaast heeft de Zilte Zee ook heerlijke verse vis, zoals kabeljauwhaasjes, zalmfilet en superverse coquilles. De Zilte Zee in Doorn heeft ook heerlijk huisgemaakte salades en kant-en-klaar producten zoals ovenschotels, die u alleen maar hoeft op te warmen. Kortom, voor ieder wat wils.

Kom gerust naar onze viswinkel en ontdek wat de Zilte Zee u heeft te bieden.

Ben Kamphuis ontmoet Jo Hop

Ben Kamphuis en Jo Hop zijn samen gaan werken om de lekkerste BBQ menu's samen te stellen. Klik hieronder op de link voor de flyer.

Bekijk hier de flyer

Vismagazine over de Zilte zee

In vismagazine´s coverstory vertellen Jo en Astrid Hop hun verhaal in de vishandel.
Lees nu de gehele interview met de zilte zee .

Doornse vishandel De Zilte Zee is MSC

Trotse eigenaar Jo Hop: ‘Onze vis is echt groen!’

Als enige in de wijde omtrek mag Visspecialist De Zilte Zee het logo voeren van MSC, dat staat voor verantwoord gevangen vis.
Niet alleen de haring is groen en duurzaam gevangen, maar alle vis die De Zilte Zee verkoopt mag het keurmerk MSC dragen.
Jo Hop en zijn vrouw vinden het duurzaam bevissen van levensbelang. Voor de vissen zelf, voor de sector en voor iedereen die graag vis eet. “Wij hebben ons sterk gemaakt om alleen maar duurzame vis aan te bieden. Zo kunnen liefhebbers van vis ook helpen de natuur onder water te beschermen! Maar liefst 88% van onze klanten vindt het belangrijk dat visproducten afkomstig zijn van niet overbeviste visgronden. Maar niet alleen consumenten vragen om verduurzaming, ook de restaurants waaraan wij leveren vragen om duurzaam gevangen vis."

Waarom is een MSC-keurmerk belangrijk?
Jo Hop: “Duurzame visserij is een belangrijk antwoord op overbevissing en bijvangst. Om ook in de toekomst vis te kunnen blijven vangen, verkopen en eten, moet er voldoende volwassen vis in de zee achterblijven die kan zorgen voor nieuwe aanwas.
Duurzame visserij maakt gebruik van vistechnieken waarbij de kans op bijvangst sterk afneemt. De vissers respecteren de natuur onder water. Duurzame visserij is dus niet alleen noodzakelijk voor het behoud van de vis, maar ook voor het behoud van de vissector”.

Het blauwe MSC-logo mag alleen worden gevoerd als iedere afzonderlijke schakel in de visvangstketen een MSC certificering voor traceerbaarheid en duurzaamheid heeft ondergaan. Leveranciers, viswinkels maar ook restaurants moeten zich laten certificeren voordat zij vis met het MSC-keurmerk mogen verkopen.
Het MSC-keurmerk garandeert dat een vis duurzaam gevangen is.

MSC (Marine Stewardship Council)
De MSC is een onafhankelijke, internationale organisatie die zich inzet om het visaanbod in de zee voor de lange termijn te garanderen. Ook wil de organisatie de leefomgeving van de vissen gezond houden.
De MSC-organisatie is in 1997 opgericht door het Wereld Natuur Fonds en Unilever om duurzame visvangst te bevorderen. Sinds 1999 is de organisatie onafhankelijk en inmiddels uitgegroeid tot een wereldwijde organisatie met veel invloed.
Een enthouisiaste Jo Hop: “Er is nu geen enkel bezwaar meer om vaker en met nog meer smaak onze superverse vis te eten! Zeker nu u weet met hoeveel zorg ermee wordt omgegaan.”

Ter verificatie, de MSC registratiecode van De Zilte Zee is: SGS-NL-MSC-C-0829

Duurzaamheid en vis

De Zilte Zee in Doorn richt zich volledig op duurzaamheid, door zoveel mogelijk duurzame visproducten te verkopen. Wij krijgen steeds vaker de vraag of onze vis wel duurzaam gevangen is. Omdat wij volledig achter duurzaamheid staan zijn wij sinds kort  volledig MSC-Gecertificeerd (SGS-NL-MSC-C-0829) en verkopen wij uitsluitend Dupan Paling.

Heerlijke Verse sushi

 

Heerlijk verse sushi bij de zilte zee

Elke vrijdag en zaterdag speciaal bij de Zilte Zee: Heerlijke Verse Sushi.
Reserveer tijdig (Bel: 0343 -41 41 24)

Zachte Zilte Haring

Onze top haring is altijd vers van het mes!

Bij Visspeciaalzaak "De Zilte Zee" verstaan wij ons vak. Wij maken onze haring altijd vers schoon.

Kom dus naar onze viswinkel en proef onze heerlijke haring.

Contactgegevens


Visspecialiteiten De Zilte Zee
Kampweg 24
3941 HH Doorn
Tel: 0343 - 41 41 24

Openingstijden Viswinkel


Ma : 10.00 - 17.30
Di : 8.00 - 17.30
Woe - Vrij : 8.00 - 18.00
Za : 8.00 - 16.30

dupan msc eet 2x per week vis